Beginnerscursus

Glas-in-lood

how to create a web page

De beginnerscursus glas-in-lood wordt overdag van 10.00 u. tot 13.00 u. gehouden of ’s avonds van 19.00-22.00 u. De dagen volgens afspraak. Maximaal aantal deelnemers is vier personen.


Programma van deze glas-in-lood cursus: 


Vijf ochtenden of avonden, met koffie/theepauze. Als het werkstuk niet af is, bestaat de mogelijkheid dit op een werkavond af te maken. Dit tegen vergoeding van het werkavondtarief ad € 20,- per avond. 


1e les: voorstellen, wat is glas, (soorten, kleuren) en hoe kunnen we het gebruiken. Soorten lood, uitleg werking gereedschappen. Uitleg opbouw/stappen voor het maken van een glas in loodraam. Oefeningen in het snijden van glas. Vaststellen patroon voor het te maken raam.


2e en 3e les: glas uitkiezen en snijden en slijpen van het glas volgens je mallen of met de strokensnijder volgens de bepaalde maten. 


4e en 5e les: misschien nog wat snijden en slijpen. Begin maken met het in lood zetten van je werk. Solderen, kitten en dichtzetten van het lood, schoonmaken 


Kosten van de cursus zijn € 90,- exclusief materiaal (zoals glas) gebruik, dit wordt aan de hand van het verbruik afgerekend. Wel inclusief gebruik van gereedschap en koffie/thee.